YAZAR

1942 yılında İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe 1967 yılında Yeni İstanbul
gazetesinde başladı. 1981 yılında Hürriyet Gazatesi’ne geçti. Magazin Müdürü olarak sürdürdüğü görevine Hürriyet Dergi Grubu Genel Yayın Müdürü olarak devam etti. Sabah Grubu’na bağlı 1 Numara Hearst
Yayıncılık A.Ş’de Genel Müdür Yardımcısı görevindeyken 2001 yılında emekliye ayrıldı. Halen Sabah Gazetesi’nde gurme yazıları yazan Ahmet Örs, mutfak kültürünün vazgeçilmez isimlerinden biridir.
Yemek kültürü ve yazımı değince akla ilk gelen isimlerden biri olan Ahmet Örs yemeğin ve sanatın nasıl bir kültür ve lezzet ortaya koyduğu konusunda okullardaki öğrencilerimizle iletişimdeki önemli isimlerden biri. Festivalde turizm şehri olmaya çalışan Afyon için yeni yetişen nesil için çok önemli bir kişilik olacak.
He was born in 1942 in Istanbul. He started journalism in 1967 in the Yeni İstanbul newspaper. In 1981, he was transferred to the Hurriyet newspaper. He continued his career as the Editor in Chief of the Hürriyet Magazine Group. He was retired in 2001 while he was an Assistant General Manager at 1 number Hearst Yayıncılık A.Ş. of Sabah Group. Ahmet Örs who wrote gourmet articles in Sabah Newspaper is one of the indispensable names of this culture. Ahmet Örs, one of the first names comes to mind when it comes to food culture and writing, is one of the important names in communicating with our students in schools about how food and art make a culture and taste. At the festival, he will be a very important personality for our new generation and Afyon, which is trying to become a tourism city.