ERSOY SAKLICA

OKUL SÖYLEŞİSİ

Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan Ersoy Saklıca, aynı yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi’ne girdi. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında pek çok resital veren sanatçı, radyo kayıtları ve TV canlı yayınlarında yer aldı. Sanatçının pek çok ödülü bulunuyor.

Born in Ankara, Saklıca entered Hacettepe University Ankara State Conservatory Vocal Training Department in 1987. He later won the conservatory competition exam and gave concerts with the Conservatory Orchestra at the Presidential Symphony Orchestra Concert Hall. Graduated from Ankara State Conservatory in 1999, Ersoy Saklıca entered Ankara State Opera and Ballet the same year. He performed in distinguished operas, operettas and children’s musicals
both as a soloist and a choir member. He gave numerous recitals around Turkey, namely Ankara and Istanbul, also took part in radio recordings composed of lieds and arias and live TV broadcasts. The artist has many awards. After Tokat Gaziosmanpaşa University, he started to work as a lecturer in Ankara State Conservatory Opera- Choir Department. He completed his graduate program in Afyon Kocatepe University Music Department.