Sergi

TAN ORAL, ERCAN AKYOL, MUSTAFA BİLGİN, AHMET YILMAZ KARMA SERGİSİ

Türk karikatürünün keskin zeka, mizah ve yetenekleriyle öne çıkan dört karikatüristi Afyonkarahisar Caz Festivali’nin 20. yılı içinözel olarak çizdi.

Tan Oral, Ercan Akyol,Mustafa Bilgin ve Ahmet Yılmaz’dan benzersiz karikatürler 20. Afyonkarahisar Caz Festivali’nde sanatseverlerle buluşuyor.Tan Oral; üniversite sonrası karikatür, film ve çizgi film uğraşlarına yöneldi. Karikatürcüler Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık dahil çeşitli görevler aldı. Günlük karikatür çizmeye ilk kez Politika gazetesinde başladı. Daha sonra Cumhuriyet’e geçti. Çizgi film alanında öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda sergi ve albümlere katıldı, çok sayıda ödül kazandı.

Ercan Akyol; ilk karikatürleri 1970 yılında Aziz Nesin’in çıkardığı Ustura mizah dergisindeyayımlandı. Daha sonra Çarşaf ve Çivi dergilerinde çalıştı. Günlük, siyasi karikatür çizmeye Güneş gazetesinde başladı. 1988 yılında Milliyet gazetesine geçti. Ulusal ve uluslararası birçok ödülü bulunan Akyol, 2003’ten bu yana güncel çizgileri “Çiziyorum” adıyla her yıl kitaplaştırıyor.

Mustafa Bilgin; ilk karikatürü Çarşaf dergisinde yayınlandı. Çeşitli dergilerde ve gazetelerde karikatürleri yayınlandı. İki kişisel sergi açtı ve çokca karma sergiye katıldı. Çeşitli karikatür yarışmalarından ödüller kazandı. Aynı zamanda, çizgi film ressamı ve yapımcısı olarak uğraş veriyor. “Bildik Şeyler” adında bir karikatür kitabı var. 2003 Mayıs’ından bu yana Cumhuriyet gazetesinde karikatür çiziyor.

Ahmet Yılmaz; üniversitede tahsil hayatına devam ederken, Limon mizah dergisine girdi. Daha sonra arkadaşlarıyla Leman dergisini kurdu ve burada karikatürist, yazar olarak çalışmalarına 20 yılı aşkın süredir devam ediyor. Cümbür Cemaat, Kıllanan Adam, Eekşın, Fantastico, Viaypi, United Kolpa adlı altı karikatür albümü bulunuyor. Kutsal Damacana adlı sinema filminin senaryosunu yazdı ve filmde kısa bir rol oynadı.

Four prominent cartoonists of Turkish Caricature, who shine out with their sharp wit, humour and talent, especially draw for the 20th
year of Afyankarahisar Jazz Festival. Matchless caricatures by Tan Oral, Ercan Akyol, Mustafa Bilgin and Ahmet Yılmaz will meet with art-lovers at the 20th Afyonkarahisar Jazz Festival.

Tan Oral; turned into caricature, motion picture and animated cartoons after university. He took charge at the Cartoonist’s Association of various assignments including board membership and presidency. He started drawing daily
caricatures first at the Politika newspaper; later he continued in Cumhuriyet. He worked as a lecturer of animated cartoons field .He took part in numerous exhibitions and albums home and abroad, received many awards. Ercan Akyol; his first cartoons were published in
Ustura humor magazine of Aziz Nesin in 1970. He worked in Çarşaf and Çivi magazines later. He started drawing political caricatures daily in Güneş newspaper. He transferred to Milliyet in He won many national and international awards. The artist has been publishing his daily cartoons collection each year as a book titled “Çiziyorum” since 2003.

Mustafa Bilgin; his first cartoon is published Çarşaf magazine. His caricatures were published in various magazines and newspapers. He held two solo exhibitions and joined in numerous group exhibitions. He won awards in various cartoon competitions. He also is involved with animated cartoons animator and producer. He has a caricature book titled “Bildik Şeyler” (Familiar Stuff). He drew cartoons in Cumhuriyet since 2003.

Ahmet Yılmaz; he entered Limon comic paper while still at the university. He later founded Leman magazine with his friends and has
continued his works there for more than 20 years as a cartoonist and a writer. He has six albums, titled; Cümbür Cemaat, Kıllanan Adam,
Eekşın, Fantastico, Viaypi, and United Kolpa. He both wrote the script and played a small part in the motion picture, Kutsal Damacana (Sacred
Demijohn)